Noen tips for hudpleie i 2022 - som du kanskje ikke tenker på som hudpleie

De fleste av oss vil gjerne ha feilfri, plettfri hud, men det er vanskelig å oppnå sunn hud. Ulike faktorer bidrar til usunn hud, som hormonelle endringer, usunne omgivelser, feil kosthold, dehydrering, etc. Du kan få vakker hud hvis du følger noen grunnleggende tips og tar grep om hudpleieproblemene dine. Siden det ikke er noe universalmiddel som kan brukes over natten, må du trene på grunnleggende daglig hudpleie for å holde urenheter i sjakk og forbedre din naturlige skjønnhet.

Ha et sunt kosthold

Du blir hva du spiser. Du er allerede klar over at å spise grønne bladgrønnsaker, frukt, nøtter og frø kan gi deg helsemessige fordeler. Men visste du at disse tingene også gjør underverker for huden din? Det er ingen tvil om at disse matvarene vil gi deg en sunn hudfarge.

hudpleierutine

Sørg for at du spiser frukt og grønnsaker rike på betakaroten, vitamin C og antioksidanter. C-vitamininnholdet i huden bidrar til å opprettholde hudens elastisitet og styrke.

Linfrø, mandler, valnøtter, fisk osv. er rike på sunt fett og inneholder vitaminer-E og omega-3 fettsyrer, essensielle for sunn hud.De inneholder også forbindelser som kan bidra til å beskytte huden mot de skadelige effektene av solen.

Den aktive komponenten i grønn te, katekiner, er en kraftig antioksidant som beskytter huden mot UV-skader og reduserer hudbetennelser og rødhet.

Drikk nok vann

Dette er kanskje det kjedleigste råder ever. Men det å holde både kroppen og huden hydrert oppnås best ved å drikke mye vann. Hydrering hjelper huden å opprettholde sin PH-balanse. Dehydrering vil føre til at huden din endrer farge og føles tørr og stiv. Å drikke mer vann vil hjelpe deg å holde deg frisk. Hvis du ikke kan drikke mer vann, tilsett noen smaksstoffer som sitron og mynte for å forsterke smaken. Vann med fruktsmak er rik på vitamin C, som forhindrer hudskader.

Fjern sminken om natten

Som en del av din hudpleierutine bør du fjerne sminken før du legger deg om kvelden fordi sminke hindrer huden i å puste. Det er mulig å utvikle hudormer og urenheter når sminken er på om natten. Bruk litt sunn olje for å fjerne sminke, for eksempel olivenolje. For å fjerne sminke og smuss fra ansiktet, legg olivenolje på en bomullsdott og gni den forsiktig inn i ansiktet.

hudpleie sminke

Sov også nok. I tillegg til å opprettholde kroppens stoffskifte og fordøyelse, fremmer riktig søvn også god helse. Hver gang du sover godt, våkner du og føler deg forynget.

Sørg for at du svetter noen ganger per uke 😊

Det er en misforståelse at trening bare er nyttig for vektkontroll eller sykdomskontroll siden det også stimulerer lymfesystemet. Du trenger sirkulerende blod som fjerner urenheter og får dem renset i lymfene.Blodstrømmen er avgjørende for glødende hud. Regelmessig trening forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen, og dermed er god hudpleie. Gå på SATS og si du skal "på hudpleien"...

Eksfoliering av huden

Skrubb i dusjen, og bruk eksfoliering. Fjern de døde hudlagene på huden din ved å eksfoliere. Eksfoliering kan oppnås med naturlige ingredienser og du kan lage den selv. Valnøttpulver kombinert med ostemasse er en flott peeling da valnøttantioksidanter hjelper til med å fjerne smuss og fremme sunn hud.

Du kan bruke microneedling til å sørge for bedre hudvekst, og sammen med for eksempel retinol. A-vitaminer av den typen hjelper også til med hudfornyelse, og når du både eksfolierer og bruker retinol så får du i pose og sekk.