Hva bør du gjøre etter microneedling-behandling?

En microneedling-behandling stimulerer blodsirkulasjonen på en minimal invasiv måte. Det gjøres vanligvis for å forbedre utseendet til arr og øke kollagenproduksjonen som gir økt elastisitet. Du kan lese mer om microneedling her.

Etterbehandlingen som er nødvendig etter en behandling snakker man ikke alltid så mye om. Men siden microneedling faktisk punkterer og skader huden din, må du beskytte barrieren mens den gror. Du må også ta ekstra vare på huden din etter å ha utført microneedling hjemme.

Du kan lære om hva du kan forvente og hvordan du tar vare på huden din etter microneedling ved å lese videre.

Hva kan du forvente etter en behandling?

microneedling behandling

Etter at du har gjennomgått microneedling, er det normalt å oppleve noen bivirkninger. Du kan ende opp med et rødt og ømt ansikt, som om du hadde tilbrakt hele dagen i solen og fått en mild til moderat solbrenthet. Avhangig av hvilken dermapen og type nåler du har brukt.

Rødheten og hevelsen vil mest sannsynlig vare i 24 timer eller så. Du kan ikke bli kvitt rødheten umiddelbart etter microneedling selv om du følger instruksjonene nøye.

Det anbefales ikke å dekke over rødheten med sminke, siden det vil blokkere porene på den nylig eksponerte huden din, og kan til og med føre til kviser. Påfør i mellomtiden milde, uparfymerte produkter med naturlige ingredienser for å lette ubehaget.

Hevelse og noe avskalling av huden anses alle for å være normale i løpet av de første 48 timene etter en prosedyre. Hvis du tar vare på huden din med fuktighetskrem og milde rensemidler, kan du minimere bivirkningene.

Følg instruksene

Går du til en profesjonell klinikk så får du instrukser omhva du bør gjøre etter en microneedling behandling. Du kan motta instruksjoner basert spesifikt på din medisinske historie eller hudtype, så sørg for å følge dem nøye. Men gjør du microneedling hjemme så sørg for å kjøpe utstyr fra et sted der du også får god veiledning til hva du trenger, hva du bør gjøre og når.

Her er en liten liste over det du bør sjekke opp i:

Påfør solkrem når du er ute i noen dager etter behandlingen. Spesielt hvis du er på et sted hvor det er sterk stråling uansett vær, og spesielt når det er direkte sol. Ikke utsett deg selv for langvarig eksponering for sollys den første uken etter mikroneedling-behandlingen, siden huden din vil være mer utsatt for solskader enn vanlig.

Hendene bør vaskes før du berører ansiktet ditt. Spesielt hvis du har tatt på noe som kan ha mye bakterier i seg.

Etter å ha tatt microneedling, ikke bruk sminkekoster som har vært brukt før.

Som en del av å beskytte den nylig behandlede huden din, bør du holde deg unna svømmebassenger, badstuer og situasjoner der du kan svette mye, for eksempel intense treningsøkter på treningsstudioet. Det er mulig å gjenoppta disse aktivitetene etter ca 3 døgn.