Gjør microneedling en forskjell, og kan jeg gjøre det selv?

Microneedling som man utfører hjemme har blitt mer populært i USA og Europa de siste årene. YouTube har en rekke videoer som forklarer hvordan du kan gjøre behandlingen selv. Det er ikke det samme som en profesjonell behandling i en skjønnhetssalong/klinikk. Men man kan få gode resultater med en sikker dermapen, dermaroller, høykvalitets meso-serum, og riktig kunnskap.

Den kosmetiske prosedyren for microneedling er kjent for å forbedre utseendet til ansikt, nakke og dekolletage. Nyttig for strekkmerker, slapp hud, solskadet hud, hårvekst og skjeggvekst blant annet. Så dette brukes av både menn og kvinner.

Metoden utføres tradisjonelt i skjønnhetssalonger / klinikker, hvor resultatene er eksepsjonelle.Men det koster også en god del. Gjerne et par tusen per behandling. Så da er det fristende å gjøre microneedling hjemme.

Så hva er microneedling egentlig?

microneedling hjemmeDet er en prosess der man bruker nåler til å påføre huden en kontrollert skade og dermed trigge kroppens innebygde funksjon for å reparere huden. Erfaring er at når skaden er minimal så vil huden gjenoppstå sterkere og mer vital enn den var før skaden. Dette er en del av CIT (Collagen Induction therapy) som har vært kjent og anerkjent som en hudterapi i mange år.

Men høres ikke det dumt ut å skade seg selv?

Hva får folk til å bruke microneedling?

Hensikten er å stimulere huden til å gjenoppbygge seg selv, og da sterkere og bedre enn den var. Resultatet er blant annet at rynker blir reduserte, arr kan bli redusert eller borte - og det samme kan arr som akne også bli.

Microneedling og nanoneedling stimulerer produksjonen av kollagen og elastin ved å forbedre huden. Anti-aldringsfordelene med dette er mange. Denne behandlingen strammer opp hudvevet og gir huden et jevnere og yngre utseende. Behandlingen gir en vakker glød!

Gjennom Microneedling fornyes huden gradvis, den blir mer elastisk, huden blir jevnere og mindre porer reduseres. Microneedling kan jevne ut pigmentflekker og redusere store porer og ru hud. Resultatet kan være at man reduserer og jevner ut arr etter akne, vannkopper osv. Reduserer dype arr og strekkmerker.

Bruk av riktig meso-serum kan stimulere hårvekst og skjeggvekst med microneedling. Under behandlingen absorberes aktive ingredienser lettere av huden, og dermed får det ennå større effekt.

I henhold til hudens utgangspunkt vil resultatet for hver enkelt være forskjellig.

Hvordan reagerer huden på behandlingen?

Microneedling, i sin enkleste form, forårsaker kontrollert skade på det ytre laget av huden, og stimulerer huden til å reparere seg selv og produsere veksthormoner, kollagen og elastin.

I kliniske studier er det funnet at en behandling vil kunne forbedre hudens opptak av virkestoffer med flere hundre ganger. Derfor er oppfølgingsbehandlinger med gode og pleiende produkter viktig. Å bruke fuktighetsgivende ansiktsserum, milde ansiktskremer og fuktighetsgivende masker (sheet masks) som trekker godt inn i huden vil bidra til å gi de beste resultatene.

Vil du sjekke mer opp hvordan du kan gjøre behandlingen hjemme kan du lese mer på naturalbeauty.no.